top of page

Verktygen för att lära känna dig Själv

Jag ska snart gå igenom de verktyg som på ett effektivt sätt kommer att hjälpa dig att lära känna både dig själv och dina nära och kära; och som förhoppningsvis ska ge dig en ökad förståelse om livet och det ofantliga potential en människa är född med.

Men först vill jag säga några ord om varför du bör lära känna dig själv, och utveckla dig själv; vad själva livsprincipen handlar om.


 

Livsprincipen kan förstås genom liknelsen med en blomma. Tänk att vi föds som ett frö. Fröet har inom sig allt potential, inklusive all inre vetskap för hur den ska växa och gradvis ta fram sin potential och till slut bli sin blomma; manifesteringen av sig själv. Precis likadant är det för människan.

Du kommer inte frammana din potential innan du möter ett livshinder som tvingar dig att göra det.

Se på alla sagor du någonsin hört talas om. Vem är huvudkaraktären? Du säger hjälten. Men utan skurken i berättelsen hade vår hjälte aldrig fått visa sitt mod, och förblivit en grå bybo.

Därför är ditt liv inte menat att vara enkelt. I ditt liv kommer du med avsikt presenteras med hinder och begränsningar när du vill ta dig framåt som tvingar dig att vända dig inåt och bruka dig av dina inre förmågor för att överkomma hindret. På detta vis fortsätter du tills livsprocessen är fullbordad; fröet har till slut tagit sig igenom en noggrann planerad hinderbana med avsikt att locka fram just de inre potential det fröet hade inom sig.

 

Varje dag, ja varje minut är ett tillfälle att säga Ja till dig själv och din utveckling. På denna sida önskar jag ge dig så mycket stöd jag kan i denna process. Steg för steg kommer du börja ta tillbaka din sanna kraft och styrka.

 

 

De verktyg jag arbetar med har kommit till mitt liv på märkliga vis, och jag har vägletts i att använda dem. Numerologi har funnits i mitt liv i nästan 20 år, personlighetssystem och Tarot i  nästan 15 år. Chakra-systemet kom till mig relativt sent, och då genom en inre röst som gradvis berättade för mig om vilket syfte chakra-systemet har. Idag är jag oerhört tacksam för att jag fick denna information, och jag delar med mig av den här.

De verktyg jag kommer prata om är "De 7 Chakrana" och "Personlighetstyper".

"De 7 chakrana" kan fungera som den viktiga hälsoguiden i ditt liv. Chakrana förklarar vilka energier som styr vilka områden i ditt liv, och förklarar hur du genom att enbart arbeta med dessa energierna i ditt liv kan reparera och stärka de områden de berör och därmed skapa balans i ditt liv. Genom chakrasystemet lär vi oss förstå vad livet handlar om, och vilka dess fundamentala byggstenar är. När du går igenom de 7 chakrana kommer du förstå varför du har så mycket eller så lite kärlek i ditt liv, varför du trivs på ditt jobb, eller varför du inte gör det, varför du är frisk, eller varför du dras med sjukdomar, varför du är lycklig eller nedstämd. Chakrasystemet är en optimal "checklista" för att mäta läget med ditt liv just nu, och som du därefter kan använda dig utav för att följa din egen process. När du läser om De 7 chakrana lovar jag att du kommer känna igen dig precis som jag gjorde!

 

Vad är ett "Personlighetssystem" och varför sysslar jag med det? Vi alla känner till att det finns en rad karaktärsdrag man kan beskriva sig själv och andra personer med. När vi beskriver någon person med positiva karaktärsdrag så gör vi det ofta därför att vi tycker om den personen och beundrar honom/henne. Medan vi kan vara lika måna om att ge någon negativa karaktärsdrag just för att vi kanske inte håller med om hur den personen beter sig. Till exempel, är någon 'oansvarig och oförsiktig, eller kanske bara 'spontan och djärv'? Om det är något jag märkt så är det att vi sällan uppskattar varandras olikheter och styrkor, utan att vi kanske tänker att det är vi själva som är "de normala" och alla som inte beter oss som vi har fel eller är konstiga. Genom att lära dig om personlighetstyperna så lovar jag att du får en helt annan bild av livet och dina medmänniskor, och dig själv så klart! 

Men vad är en personlighetstyp, och hur får vi reda på vilken vi själva har? Det som gör oss djärva och spontana, eller eftertänksamma och planerande, det som gör att vissa av oss vill arbeta som brandmän eller ambulansförare i full fart och snabba ryck, medan andra vill bygga hus, hålla på med konst, eller räkna på siffror, har att göra med hur vissa hormoner som inverkar på våra intressen är balanserade. Det finns fyra hormongrupper som bär det huvudsakliga ansvaret för vårt beteende: Dopamin, Serotonin, Östrogen och Testosteron, och vi är alla födda med en unik balans mellan dessa.

Långt innan vi lärde oss om människokroppen så uppmärksammade folk överallt i världen att det fanns fyra huvudsakliga grupper som människor kunde beskrivas kring, och som mycket tycktes utgå från. De fyra sviterna i Tarot till exempel har en direkt koppling till dessa fyra hormongrupper. Bägare representerar vatten och känslor och kan kopplas till östrogen. Svärd representerar luft och den mentala sfären. Rationalitet, beslutsfattande och åsikter kan kopplas till testosteron. Pentagram representerar jord och förnuft, de praktiska lagar vi behöver förhålla oss till och är kopplade till serotonin. Medan stavar representerar eld, vår vilja och energi som kopplas till dopamin.

Då vi alla bär alla dessa drag inom oss, så gör vi det med olika balans. Alla kommer uttrycka en av dessa grupper starkare än de andra. De är alla lika värdefulla, och just genom att vi själva främst uttrycker en av dessa, så blir vi ödmjuka i hur vi behöver varandra och kan samarbeta och hjälpa varandra för bästa resultat. Den av dessa fyra grupper vi tillhör kommer influera vilka värderingar vi sätter främst i livet, och vilka karaktärsdrag vi fått till oss i livet för att följa våra värderingar och förverkliga våra mål.

När du lär dig om personlighetstyperna kommer du få en större insikt och respekt för hur du själv fungerar och vad du behöver för att må bra, och du kommer att kunna förstå dina medmänniskor och nära och kära på ett vis du kanske inte förstod innan.

Genom att förstå att vi har olika värderingar, och att ingen värdering är mer värd än en annan, och genom att förstå att vi därmed kommer både resonera och bete oss annorlunda än varandra, kan vi skapa nya och bättre relationer inom vår familj och arbetsplats.

Så slå dig ner med en kopp te och få en ny syn på världen genom  "Personlighetstyperna" .

 

Jag önskar er en riktig trevlig upplevelse, Välkommen till Light at the Center!

bottom of page